Ajuntament de Toràs

Naturalesa

La imatge del propi poble ha patit un gran canvi amb el pas dels anys. En este moment no té res a veure amb la que es donava en temps passats de lloc agrícola (cereals) o ramader com a fonts de vida dels seus habitants. L'aspecte entronca més amb un lloc d'estiueig i descans immers dins de la naturalesa.

Torás oferix un 32% de superfície forestal en què els pins, savines i carrasques són les espècies vegetals de bosc que més abunden. Les zones de bosc en què estan ubicats este tipus d'arbres són:L'Olla Elvira, L'Aigua Roïna, El Sabinar, La Cañadilla, El Volaje, Els Arenals, etc.

Les muntanyes que rodegen al poble no són molt elevades, destacant respecte a l'altitud del poble en uns 200 o 280 m.

Com en tota zona de muntanya també podem destacar fonts naturals d'aigua.

Les més excel·lents són: FONT CAMARILLES:

Considerada com la més important, disposa d'una zona d'escampament, amb àrees recreatives que servixen de punt de reunió de veïns i visitants. A més, l'agricultura s'ha beneficiat de la barrancada que arreplega les aigües de les cinc canelles per a regar els camps fruiters i hortes aprofitant les basses i una xarxa de canalització. L'aigua d'esta font és molt apreciada i té consideració de “fina de taula” pels entesos.

Font del Rajolí, La Malaña (només ix en anys plujosos), El Clotet, El Molló, La Lloma i Les Balsicas.

Des de l'estació cap a Torás, la carretera voreja plantacions d'ametlers i masses pinariegas, índex d'una repoblació forestal. Sobre una lloma apareix la masia de La Talaia amb el pla del seu mateix nom davall. Altres masies i caserius que podem trobar són: La Tancada (lloc de naixement de D. Antonio Ponz),. Els Plans i Hondonera.

L'altura més important que s'albira des de Torás és Peña Escabia, presentant un alt murallón de roca que, des de La Talaia, s'imposa davant de la mirada.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal