Ajuntament de Toràs

El clima a Torás

El mig climàtic és de tipus continental, amb hiverns frescos i estius temperats, amb mesures tèrmiques que oscil·len entre els 5t de gener i els 22é de juliol i agost, sent freqüents les gelades fins a la primavera.

 

Les precipitacions en forma de pluja, es produïxen sobretot a la primavera i a la tardor. Al llarg de l'hivern, registra alguna xicoteta nevada, que oscil·la entre els 450 mmm. Anuals.

 

Ens trobem enfront d'un municipi de la comarca de l'Alt Palancia els límits de el seu dels quals terme són els següents:

Al Nord amb el de Barraques.

A l'Est amb el de Viver.

Al Sud amb els de Teresa i Bejís.

A l'Oest amb els del Toro (Nord-oest) i Bejís (Sud-oest).

 

La seua superfície és relativament muntanyosa i està enclavada quasi en el centre del circ que formen les serres de Pina (al Nord), de Javalambre (a l'Oest) i Andilla (al Sud).

 

A pesar de trobar-nos en una zona mitjanament elevada, no trobem altures importants en les seues elevacions naturals. Per la part meridional de Torás discorre el riu Palancia, d'una certa riquesa piscícola en este encara curs alt (truites, barbs, madrijas, etc.). És un riu de cabal quasi regular, encara que el seu nivell augmenta en èpoques de pluges. Les seues aigües són netes i transparents a causa de la nul·la existència d'indústries o altres motius contaminants que en esta altura del seu curs pogueren existir.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal